1 maart 2013

Hooimadam

Onlangs zag ik op een blog een bericht over de hooimadam. Iemand die hier ervaring mee heeft?
Het lijkt mij wel leuk doch vind ik het redelijk prijzig. Is een kist gevuld met hooi niet hetzelfde?
Iemand die hier ervaring mee heeft?





13 opmerkingen:

  1. Geen ervaring maar een kist met hooi is precies hetzelfde. Je kunt ook een oud dekbed nemen en een pan daarin zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schreef eenvoudig levenook niet dat je een oude slaapzakkon ombouwen? Heb ik geen foto's gezet van mijn fleecedeken om een pan heengevouwen?
    Leven is zosimpel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij hebt dat vast bij Teuni gelezen haha. Het lijkt me echt super handig, maar ook ik vind ze te duur. Mijn man zei al: probeer er zelf eens te maken. Maar ja, dat moet ik dan nog even eens uitvogelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh ja, ik heb 'm ook gezien, en ik vind 'm prachtig. Ik weet wel dat het met een slaapzak ook kan, maar die moet ik dan weer telkens ergens opbergen en deze kan gewoon ergens in de keuken blijven staan. Maar ja, inderdaad duur, dus zo maar even aanschaffen doe ik ook niet.
    Ik denk ook wel dat ie zelf te maken is, dus dat ben ik ook nog aan het overwegen, maar daar moet ik dan toch ook weer materiaal voor kopen (wol voor de vulling) en dat is ook niet goedkoop. Dus ik dub en ik dub ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn moeder zette vroeger de pan rijst gewoon in bed, onder het dekbed.... die hoef je alleen recht te trekken alsje klaar bent met koken ;-)

      Verwijderen
  5. Ik wikkel 1 fleecedeken om de pan heen en zet hem daarna onder een dubbel dekbed. Wij hebben een kamertje beneden, maar ook al moet je even naar boven lopen, wat geeft het?
    Ik maak zo altijd rijst, paprijst, linzen, macaroni en nog van alles. Het enige wat je moet doen is even aan de kook brengen.
    De hooi madam is leuk, maar nodig niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je kunt idd een pan in een dekbed of slaapzak doen. Vind je 'een echte hooimadam' leuker en handiger, kun je er ook simpel eentje maken van een oud dekbed/oude slaapzak en een leuk stofje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. What a lovely one indeed. have never heard of them..but recognize the idea since history..lovely feeling using such.. Hope you are having sun today, here it´s really grey and windy. doesn´t matter when cozy blankets to take care of family colds :)

    love Lycke
    (thanks so much for your wishes..)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. jajajaja die hooimadam ziet er iig geweldig mooi en hip uit, wel vind ik de aanschafprijs wat te duur , voor je die eruit hebt??
    Dus wellicht is eentje zelf maken ( wollen deken heb je vast nog wel ergen sliggen?) maar hij lonkt mij ook lachend toe die hooimadam :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb de hooimadam vooral voor het gemak van het warmhouden, niet speciaal voor het koken/garen zelf. En daarvoor vind ik hem echt ideaal. Dat zou ik ook niet willen verruilen voor een dekbed ofzo, want dan is het hele gemak waarmee ik nu kan werken, weer weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier een tevreden hooimadamgebruiker, de originele!
    Gaat ook mee op campervakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prijs houdt me tegen, heb zelf onregelmatige werktijden en kom vaker een tot 2 uurtjes later thuis dan de vrouw.
    Nu gaat het eten in de magnetron wat ik ook niet echt geslaagd vindt.
    Toch eens kijken of de vrouw des huizes niet iets zelf kan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, je kunt ook zelf iets in elkaar zetten?

      Verwijderen