3 maart 2013

Boodschappenprobleem

Het lukt mij nog altijd niet goed om met weinig buiten te komen in de winkel.
Niet dat ik nutteloze dingen koop maar als ik bvb naar de winkel ga om worst en groenten dan kom ik altijd met meer buiten( die ik nodig heb) pakken melk, trossen bananen, wc papier, appelsap... Waardoor ik dus nooit onder de 30-40€ buitenkom.

En als ik dat dan meermaals doe per week ( er worden hier liters sap en melk gedronken) kom ik direct in een hoger budget terecht. Hoe doen die mensen dat toch die met 70€ per week toekomen?


15 opmerkingen:

 1. Met een boodschappenlijstje wat gemaakt is aan de hand van een weekmenu; wat niet op het lijstje staat, gaat niet mee in de boodschappentas :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt moeilijk want ik vind zo een weekmenu maken altijd moeilijk :-)

   Verwijderen
 2. Net als hier boven en het geld pinnen. Op is ook echt op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Contant betalen én maak een boodschappenlijstje en houd je daaraan.
  Succes gegarandeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een boodschappenbriefje waarop de spullen geschreven worden die ik uit de voorraadkast haal. Daarnaast worden er de versartikelen bijgeschreven, brood, pudding, melk, vlees en kaas. En dat was het dan. Ik heb 70 euro per week bij een maand met 5 vrijdagen. Zijn het er 4 dan heb ik 70 euro extra waarvan ik vlees en houdbare producten koop. (2 volwassenen en 2 kids 13 en 11 jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, die 350 pin ik altijd en stop elke week 70 in mijn beurs.

   Verwijderen
  2. 70€ per week? Eten jullie dan altijd volledige menu's? Hier eten ze graag groente aardappelen en vlees maar dan tikt het vlug aan

   Verwijderen
  3. haha, ja elke dag op de zaterdag na. Dan is het meestal gebakken ei, pannenkoek, gebakken leverworst of zoiets. Of een frietje. Tel maar op wat eten kost, dat is niet zoveel. Ik denk dat jij er veel spullen bij koopt die niets met de basis te maken hebben.

   Verwijderen
  4. Ik zal eind deze week eens bloggen wat ik de ganse week gekocht heb :-)

   Verwijderen
 5. Bij de meeste gezinnen die ik ken, met een klein budget worden geen liters sap en melk gedronken. Af en toe een glaasje en op is op. Als ik voor mijn gezin vlees haal bij de slager (vb filetlapjes) dan ben ik zo EUR 7,50 kwijt (wel goed vlees uit de regio). Omdat het weekbudget van mijzelf een stuk hoger ligt geven we dit ook rustig uit. Pannenkoeken en brood eten we nooit s'avonds man is daarmee overvoert als kind.
  Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons werkt dat zo niet, ze krijgen hier sap en melk en met een gezin van vijf gaat een doos van een liter snel. Water drinken ze ook geregeld maar bij het ontbijt drinken ze sap of melk en savonds bij het eten ook. Tussendoor water.

   Pannekoeken of gewoon soep wordt hier niet aanzien als maaltijd maar eerder als tussendoortje. Ga ik naar de slager om een kilo worst of kipfilet of gehakt dan zit ik al gauw aan 10€ per dag vor het vlees alleen.

   Ik ga er deze week eens extra op letten en dan zien we wel zondag wat ik precies gekocht heb :-)

   Verwijderen
  2. Met 70 euro per week red ik het ook niet hier . Maar 10 euro per dag aan vlees vind ik wel heel veel. Een echte consumindertip is, om langzaam de gebruikte hoeveelheden te verlagen . Dit kun je doen met wasmiddel en shampoo maar ook met vlees. Wij eten 5 keer in de week vlees bij de warme maaltijd maar ik heb de hoeveelheden langzaam teruggeschroefd. In schotels als chili con carne, lasagna en macaroni is 50 gr. gehakt per persoon al genoeg. En van een pond gehakt maak ik 6 flinke gehaktballen, daar eten wij met 3 volwassenen dus 2 dagen van. In roerbakschotels gebruik ik 250 à 300 gram kip- of kalkoenfilet voor ons drieën en daar hebben we genoeg aan.

   Verwijderen
 6. Wij vragen ons ook af hoe men het redt met zo'n laag budget. Ik heb er op 12 februari nog een blogje over geschreven, met de NIBUD gegevens in de hand. http://pecunia2.blogspot.nl/2013/02/huishoudgeld.html
  Knap dat anderen dat lukt, maar ons lukt het (nog) niet. Maar we gaan moedig door!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier mochten ze ook veel sap en melk drinken. Maar wat is er mis met water en ranja. Dus resoluut alles omgegooit. Bij ontbijt en lunch melk. De rest van de dag water en ranja en in de middag nog 1 keer sap ofzo. Scheelt aanzienlijk en de kids vinden het niet eens erg.

  BeantwoordenVerwijderen